Pagina's

Amandel/havermout koekjes

Afgelopen weekend vierde ik mijn verjaardag, ik maakte daarvoor allerlei lekkere dingen waaronder deze heerlijke koekjes. Door de kokosbloesemsuiker smaken ze redelijk zoet, maar ongezond zijn ze zeker niet! Lekker als tussendoortje, bij de thee of natuurlijk voor als je iets te vieren hebt. Dus wil je niet te ongezond eten maar heb je wel zin in iets lekkers, dan zijn deze koekjes echt iets voor jou!



Ingrediënten:
-100 gram amandelmeel
-100 gram havermout
-100 gram kokosbloesemsuiker
-1 tl kaneel 
-2 mespuntjes vanille extract  
-1 tl bakpoeder
-60 gram roomboter
-1 ei
-100 gram pure chocolade 



















Instructies:
-Verwarm de over op 200 graden.
-Meng alle droge ingrediënten door elkaar (amandelmeel, havermout, kokosbloesemsuiker, kaneel, vanille extract, bakpoeder)
-Voeg boter in delen toe en meng daarna het ei erdoor.
-Kneed alles goed door elkaar.
-Leg het deeg tussen twee bakpapiertjes en rol het met een deegroller plat.
-Steek ze uit in een vorm die je leuk vindt. 
-Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en zet ze voor ongeveer 10-15 minuutjes in de oven.
-Laat de koekjes afkoelen.
-Smelt de chocolade au bain-marie en versier de koekjes met streepjes of iets anders.
-Zet de koekjes even in de koelkast zodat de chocolade hard word.

En smullen maar!! :)



Geen opmerkingen:

Een reactie posten