Pagina's

frozen yoghurt met cranberries en amandelen!






hii! Een tijdje terug zag ik in een tijdschrift een leuke foto voorbij komen van een meisje met in haar hand een soort yoghurt ijsje met daarin aardbeien. Het bracht me op het idee om ook iets lekkers met yoghurt te gaan maken. En het resultaat... heerlijk frisse frozen yoghurt blokjes met gedroogde cranberries en amandel stukjes. Het is echt heel simpel te maken, maar enorm lekker! Vooral voor tijdens de warme zomerdagen die er aan lijken te komen is het heerlijk.


Ingrediënten:
-Griekse yoghurt
-honing
-cranberries
-(gehakte) amandelen

Instructies:
-Schep een aantal eetlepels Griekse yoghurt in een schaaltje en meng daar de honing, cranberries en de amandelen dooreen. De hoeveelheid van alles kun je eigenlijk zelf bepalen, het ligt eraan hoeveel je er van wilt maken en hoeveel cranberries en amandelen je er in wilt hebben. De honing maakt het zoet, dus hou je van zoet? Doe er dan een paar el honing bij.
-Doe het mengsel nu in bijvoorbeeld een plastic bak, de bodem van de bak moet gevuld zijn. Dus ongeveer 2 of 3 cm.
-Op de bovenkant zou je nog wat amandelen en cranberries kunnen strooien.
-Doe de deksel op de bak en zet het voor ongeveer 2 uurtjes in de vriezer.
-Haal het daarna uit de bak en snij het in stukken, dan is het klaar om opgegeten te worden!

TIP: Als het niet in 1 keer op gaat, zet het dan weer terug in de vriezer. Zo kun je het langer bewaren en voorkom je dat het smelt.

O, en nog iets... Je kunt natuurlijk van alles door de yoghurt mengen! Kies wat jij lekker vindt en probeer het eens uit!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten