Pagina's

5 simpele gezichtsmaskertjes


Hee! Er zijn een heleboel verschillende gezichtsmaskertjes die je zelf kunt maken. Maar vaak heb je er een hoop producten voor nodig die je ook nog eens niet altijd in huis hebt. Daarom heb ik 5 verschillende simpel te maken maskertjes op een rijtje gezet. Simpel maar enorm effectief! 


Bananenmasker (voor de droge huid):
Prak 1 banaan met 1 theelepel honing en een paar druppeltjes limoensap.
Smeer het mengsel op je gezicht, je kunt het eventueel bedekken met een gaasje zodat het beter op je gezicht blijft zitten. Laat het maskertje ongeveer 10 tot 15 minuten intrekken en spoel goed af met lauw water.

Wortelmasker (voor de vette/onzuivere huid):
Meng 2 gekookte (afgekoelde!), fijn geprakte wortels en 1,5 eetlepel honing.
Smeer het masker op je gezicht en laat 15 minuutjes intrekken. Spoel het daarna af met lauw water.

komkommermasker (voor de droge/vermoeide huid):
Pureer een kwart komkommer (of rasp op de fijnste gaatjes van de rasp) en meng met 1 theelepel honing. Smeer het masker op je gezicht en laat het 15 minuten intrekken. Spoel het masker met koud water af.

Honing yoghurt masker (helpt bij verminderen van puistjes, mee-eters en wondjes):
Meng 1,5 theelepel honing met 1 theelepel yoghurt, voeg eventueel een paar druppeltjes limoensap toe als je een vettere huid hebt. Smeer het maskertje op je gezicht en laat 10 minuutjes intrekken. Spoel je gezicht goed af met koud water.

Klei havermout masker (helpt zichtbaarheid van poriën te verminderen):
Meng 1 eetlepel klei, 1,5 eetlepel havermout en 1,5 eetlepel water goed door elkaar.Voeg een paar druppeltjes etherische olie toe, bijvoorbeeld van pepermunt. Roer de etherische olie er goed doorheen. Smeer het masker op je gezicht en laat 15 tot 20 minuten intrekken (tot het helemaal droog is). Spoel af met lauw water.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten