Pagina's

Mijn favoriete appeltaart


























Gister heb ik lekker genoten van mijn vrije dag! Ik heb wat opgeruimd, inspiratie op gedaan door het lezen van leuke tijdschriften, foto's gemaakt van een nieuwe smoothie, die ik binnenkort uiteraard met jullie deel, en ik heb een gezonde appeltaart gemaakt uit mijn favo recepten boek Paleo!


Misschien denk je nu, een gezonde appeltaart... is dat wel lekker? Want tja, een appeltaart is normaal gesproken natuurlijk erg zoet en heerlijk met slagroom. Maar ja! Een appeltaart zonder suiker en alleen maar gezonde ingrediënten is lekker, enorm lekker zelfs!! Want je kunt iets ook zoet maken zonder suiker of andere (ongezonde) zoetstoffen te gebruiken. En daar komt bij dat je niet bang hoeft te zijn om aan te komen, want deze taart is hartstikke gezond. Dus hou je vooral niet in!

Ingrediënten voor het deeg:                    
-250 gram amandelmeel
-50 gram arrowroot
-200 ml kokosolie, gesmolten
-1 ei
-2 mespuntjes vanille-extract (poeder)
-1 theel bakpoeder
-3 eetl kokosbloesemsuiker

Ingrediënten voor de vulling:
-4 appels, geschild en in blokjes gesneden.
-50 gram rozijntjes
-2 theel kaneel
-3 eetl kokosbloesemsuiker
-1 mespuntje vanille-extract (poeder)
-100 ml honing
-4 eetl kokosolie, gesmolten
-1 eetl kokosmeel


Instructies:
-Verwarm de oven voor op 200 graden.
-Vet een kleine taartvorm (ongeveer 22 cm) in met kokosolie.
-Roer al de droge ingrediënten voor het deeg door elkaar in een kom.
-Voeg het ei, 100 ml kokosolie, vanille-extract en bakpoeder toe.
-Kneed het goed, neem daarna de helft van het deeg en plaats tussen twee stukken bakpapier.
-Rol dit uit met een deegroller.
-Bekleed de vorm met het deeg. (het is erg breekbaar, maar losse stukken kan je er weer makkelijk op vast duwen)
-Voeg aan het resterende deel van het deeg de overgebleven kokosolie en kokosbloesemsuiker toe en maak er een kruimeldeeg van.
-Maak de vulling door de appelblokjes te mengen met de rozijntjes, kaneel, kokosbloesemsuiker en vanille-extract.
-Smelt de kokosolie in een grote pan en bak de vulling samen met de honing tot dat het zacht begint te worden. (niet te lang)
-Roer hier het kokosmeel doorheen en haal van het vuur.
-Schep nu de appelvulling op de taartbodem en bestrooi met de kruimeldeeg.
Bak de taart ongeveer 25 minuten. (Tot de bovenkant goudbruin begint te worden.)



Geen opmerkingen:

Een reactie posten